BouwPartner Overkamp Meddo

al generaties de plek voor bouwmaterialen

Winterswijk is rijk aan parels. Toch zijn veel Winterswijkers zich niet of nauwelijks bewust van deze prachtige bedrijven. Daarom richten we onze spotlights eens wat vaker op deze ondernemingen. In dit artikel nemen we een kijkje bij Overkamp aan de Geldereschweg in Meddo. Een bedrijf in bouwmaterialen dat al sinds 1830 wordt gerund door de familie Overkamp.

Tekst: Wim Aalderink   |   Foto: Jasper van den Nouweland

Ooit begonnen als producent en leverancier van bakstenen en dakpannen, is Overkamp in Meddo sinds de jaren ‘50 uitgegroeid tot een steun en toeverlaat voor zowel de professionele bouw als de doe-het-zelver. Aangesloten bij BouwPartner, een inkooporganisatie van zelfstandige ondernemers, is Overkamp verzekerd van voldoende inkoopkracht. “Wij zijn een klantgericht familiebedrijf dat professioneel materiaal van A-kwaliteit levert tegen een goede prijs”, zegt Theo Overkamp, directeur-eigenaar en vijfde generatie Overkamp. Inmiddels is zoon Bart ook actief in het bedrijf. De zesde generatie staat dus al klaar om de familietraditie voort te zetten.

Woningbouwlocatie

Op een terrein van zo’n 7.000 m2 is alles te vinden op het gebied van ruwbouw, bestrating, tegels, sanitair, gereedschap, hout en plaatmateriaal. Het hout en plaatmateriaal bevinden zich voornamelijk in de Houthal aan de Parallelweg in Winterswijk. “Daar zitten we dit jaar alweer tien jaar, maar helaas houdt dat eind 2024 op”, vertelt Theo. “We huren deze hal en de eigenaar gaat het terrein ontwikkelen als woningbouwlocatie.”

Maar voorlopig kan de klant er nog terecht voor alles wat met hout te maken heeft. “En natuurlijk staan we ook na 2024 klaar voor onze klanten. Aan de Geldereschweg hebben we ruimte genoeg. Daarnaast kunnen we met de inkoopkracht van de BouwPartner-organisatie in combinatie met de gezamenlijke marktkennis, onze klanten uitstekend van dienst zijn”.

Prefabwoningen

Was tot voor kort de verdeling tussen agrarisch en niet agrarisch ongeveer gelijk, nu verschuift de omzet duidelijk richting woningbouw. In de coronaperiode verschoof de omzet van professioneel naar doe-het-zelf en inmiddels neemt de roep om circulair bouwen toe. “Bij dat laatste gaat het wat ons betreft vooral om het gebruik van recyclebare materialen”, legt Theo uit.

En dat is weer prima te combineren met de nieuwste loot aan de BouwPartner-stam: Construq. Hierbij gaat het om twaalf types prefabwoningen die naar wens aangepast, gecombineerd en uitgebreid kunnen worden. En dat alles in overleg met de eigen Construq-architect. “De klant zoekt zelf een aannemer en een stuk grond, waarna de woning in delen wordt geleverd. Zo leveren we een woning die in twee dagen onder de kap zit en waarbij op de totale bouwtijd een half jaar wordt gewonnen”, vertelt een zichtbaar trotse Theo. “In deze tijden van leveringsonzekerheid, gebrek aan goed geschoold personeel en sterk fluctuerende materiaalkosten, is er volgens ons absoluut een markt voor prefabwoningen. Overkamp draagt daar graag haar steentje aan bij!”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward