Campina Open Boerderijdag

2e pinksterdag bij Boerderij te Winkel


Altijd al willen weten waar de melk van je toetje, kwark, kaas of drinkyoghurt vandaan komt? Op 2e pinksterdag 6 juni opent Boerderij te Winkel de deuren voor publiek en zijn er de hele dag activiteiten. Van 10 tot 16 uur is er voor jong en oud van alles te beleven. Oog in oog staan met de koe, helpen voeren, kijken hoe de melkrobot z’n werk doet en hoe de landbouwmachines en de trekkers functioneren.

Tekst: Betty Wassink Foto: Boerderij te Winkel

Boerderij Te Winkel is een van de 16 boerderijen in Gelderland die meedoen aan de Campina Open Boerderijdag op 2e pinksterdag. De melkveehouder laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien terecht komt in het glas thuis op tafel. Samen met de kinderen de strijd aangaan bij de melkweg-race of levensgroot memory spelen kan ook. Verder zijn er boerderijspelletjes als een skippykoe race en melkpak-vissen.
Gastvrije melkveehouderij
De melkveehouderij in Huppel wordt gerund door Ab en Rina te Winkel en hun dochter en schoonzoon Annerieke en Dennis ter Horst, die sinds 2016 bij in de maatschap zitten. Annerieke noemt het: “Enigszins ‘onverwacht’ toch nog bedrijfsopvolging.” Op de melkveehouderij met 85 koeien en 50 jongveedieren wordt gemolken met twee melkrobots en er wordt weidegang toegepast. “Er is veel nieuwe regelgeving, wat het niet makkelijk maakt, maar wij hebben een enorme drive om mensen ervan bewust te maken waar voedsel vandaan komt en hoe het is om te werken in en met de natuur”, zo vertelt Annerieke gepassioneerd. “Daarom zijn we ook gestart met boerderijeducatie voor scholen via de stichting Boerenwijs.”

Veelzijdig
Boerderij te Winkel is een veelzijdig familiebedrijf. Rina en Annerieke’s zus Elleke runnen de boerderijwinkel met ijsmakerij ClaraBella en sinds afgelopen najaar is er mede door haar andere zus Joanne en zwager Koen een boomgaard aangelegd met een educatieve functie. Ook die nieuwe boomgaard is te bezichtigen tijdens de Open Boerderijdag.

Annerieke, die ook al jaren gediplomeerd ambachtelijk ijsbereider is, verheugt zich met haar man, ouders en de rest van de familie op een mooie open dag. “En hoe kan je zo’n heerlijk dagje buiten dan beter afsluiten dan met een ambachtelijk boerenijsje van melk van onze eigen koeien.”

Boerderij te Winkel Familie Ter Horst – te Winkel
Vredenseweg 176, Winterswijk-Huppel

Open Boerderijdag op 2e pinksterdag 6 juni
van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Toegang is gratis.
Honden zijn niet toegestaan.

www.campina.nl/boerderijdagen
www.facebook.com/boerderijtewinkel

Bekijk andere artikelen

arrow_upward