Makelaarskantoor Mantel & De Vries bestaat tien jaar

“Door onze kennis van zaken, aandacht voor presentatie en onze goede bereikbaarheid hebben we een uitgebreid netwerk van tevreden klanten opgebouwd,” aldus Mattijs Mantel over het succes van het makelaarskantoor Mantel & De Vries Makelaars dat hij met medemakelaar Torvald de Vries oprichtte en nu haar tienjarig jubileum viert.

Tekst: Sander Damen      Foto: Franz te Loo

Bij Mantel & De Vries staat een goede bepaling van de verkoopwaarde bovenaan. “Dat staat duidelijk op een,” zegt Mattijs. Op de tweede plaats komt presentatie. “Dat is tien jaar lang al een speerpunt van ons. De laatste zeven jaar wordt de presentatie verzorgd door Zibber, een landelijk opererend bedrijf, gespecialiseerd in het maken van foto’s en video’s van woningen en in meetrapportages die tegenwoordig verplicht zijn.”

Verkoop per inschrijving
Een verandering ten opzichte van de beginjaren van Mantel & De Vries is de verkoop van woningen bij inschrijving. Meerdere potentiële kopers doen dan een gesloten bod. “Dit gebeurt vandaag de dag in zeventig procent van de gevallen, vooral in de prijsklasse tot driehonderdduizend euro,” licht Mattijs toe. “Zo extreem heb ik het nog niet  meegemaakt. 
Toen we tien jaar geleden begonnen stonden er gemiddeld zo’n vijfhonderd woningen te koop. Nu misschien zestig. Doordat wij een uitgebreid netwerk van tevreden klanten hebben, vinden de klanten ons gelukkig nog wel. Klanten waarderen onze begeleiding, goede presentatie en bereikbaarheid. 
Een huis verkopen of kopen is een spannende aangelegenheid. Ik kan me heel goed voorstellen dat klanten snel antwoord op een vraag willen. In zo’n geval kunnen ze ons altijd even appen, mailen of bellen. Dat kan ook ‘s avonds en in het weekend. 
Die service wordt op prijs gesteld.”

Pakket
Klanten die hun huis willen verkopen, krijgen voor vijfhonderdvijfennegentig euro een pakket met onder meer een waardebepaling, professioneel gemaakt presentatie, aanmelding op de site van Mantel & De Vries Makelaars, op Funda en een presentatie in de etalage van het kantoor aan de Misterstraat. Natuurlijk wordt er ook een Te Koop bord geplaatst en wordt er een verkoopbrochure opgesteld. “Daarnaast informeren wij woningzoekers die bij ons ingeschreven staan en onderhouden wij de contacten met potentiële kopers,” zegt Mattijs, “Die vijfhonderdvijfennegentig euro dekt onze kosten. Pas bij een succesvolle transactie brengen wij onze courtage in rekening.”

Aanbiedingen
Op 1 april bestond Mantel & De Vries officieel tien jaar. De rest van het jaar vieren ze dit met elkaar en binnendienstmedewerker Anita Valken. “Wij gaan de rest van het jaar verschillende acties opzetten,” aldus Mattijs die net als Torvald de Vries geboren en getogen Winterswijker is. “Daarbij kijken we naar de behoefte van de klant. Die moet er echt wat aan hebben. Maatwerkcadeaus, zeg maar. Denk hierbij aan extra scherpe tarieven, een gratis fotopresentatie etcetera.”

Meer informatie is te vinden op: www.manteldevries.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward