Kunstgebit Achterhoek

viert mijlpalen met open huis op 8 juni

Klinische Prothese Techniek Ling, dat gespecialiseerd is in het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten, bestaat twaalfeneenhalf jaar, verhuisde naar een nieuw pand en kreeg een nieuwe naam: Kunstgebit Achterhoek. Om al die mijlpalen te vieren, houden ze 8 juni open huis in het nieuwe pand aan de Gasthuisstraat 19. Iedereen is van harte welkom.

Tekst: Sander Damen Foto: Kunstgebit Achterhoek

"We groeiden aan het Steenhouwerspad uit onsjasje,” zegt Yu-Ming Ling die samen met Carla Ling-Scholten eigenaar is van Kunstgebit Achterhoek. “De verhuizing grepen we aan om onze naam te veranderen in Kunstgebit Achterhoek. Dat maakt direct duidelijk dat we ons met het vervaardigen en repareren van kunstgebitten bezighouden en dat we er voor klanten uit heel de Achterhoek zijn. Klanten uit Aalten en omgeving kunnen sinds 2015 terecht in onze vestiging in de Landstraat in Aalten.”

Alles af
“Toen we het pand aan de Gasthuisstraat betrokken, zijn wemet de nieuwe naam en het nieuwe logo naar buiten getreden,”vertelt Carla. Dat gebeurde zo’n anderhalf jaar geleden. Dat er niet eerder een open huis plaatsvond heeft een reden. “We zijn in het nieuwe pand getrokken toen nog niet alles af was,” licht Yu-Ming toe. “Ook de coronaperiode heeft voor veel tegenslag gezorgd. Nu alles af is én we twaalfeneenhalf jaar bestaan, vonden we het een goed moment voor een feestje. Dat doen we met een open huis op zaterdag 8 juni.”

Moderne technieken
Waar het vorige pand drie werkruimtes had, heeft het pand aan de Gasthuisstraat 19 vier werkruimtes en twee behandelkamers. “Een reden waarom we meer ruimte nodig hadden, is dat we de stap maken naar de digitalisering.” licht Yu Ming toe. “Het aanmeten en vervaardigen van protheses gebeurt nu nog handmatig, maar de bedoeling is dat dit vanaf de eerste tot de laatste fase volledig wordt gedigitaliseerd.”

Open huis
Hoe die digitalisering er uit ziet, is een van de dingen die bezoekers aan het open huis kunnen bekijken. Daarnaast kunnen ze vragen stellen aan alle medewerkers van Kunstgebit Achterhoek, zijn alle werkruimtes toegankelijk en is er iemand die een presentatie geeft over implantaten. Carla en Yu Ming hopen op 8 juni veel bezoekers te mogen begroeten om ze te laten zien hoe Kunstgebit Achterhoek werkt. “We hebben voor iedereen een hapje en een drankje klaar staan,” aldus Carla en Yu Ming.

Het Open Huis vindt 8 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur plaats bij Kunstgebit Achterhoek, Gasthuisstraat 19. www.kunstgebitachterhoek.nl info(at)kunstgebitachterhoek.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward