Nieuw bij Wenters Tegels & Vloeren: Badkamers ‘mooie toevoeging’

Wenters Tegels & Vloeren gaat uitbreiden met badkamers en ander sanitair. In de ruime showroom aan de Misterweg komen zestien badkameropstellingen van Sanitair aan huis te staan. “Een mooie toevoeging aan ons assortiment,” zegt eigenaar Henri Betting van Wenters Tegels & Vloeren. 

Tekst & foto: Sander Damen

Wat goed is, komt snel, zegt het spreekwoord. En dat is hier zeker van toepassing. “Ongeveer acht weken geleden kwam Mick Veenstra, eigenaar van Sanitair aan huis, bij ons langs”, vertelt Henri. “Hij dacht dat zijn badkamers een goede uitbreiding zouden zijn op ons assortiment. Toevallig had ik al vaker met dat idee gespeeld. Het is een mooie toevoeging.”

Grote klanten
Badkamers passen uitstekend bij de tegels van Wenters Tegels & Vloeren. “Wij hebben duizenden wand- en vloertegels waar klanten uit kunnen kiezen”, zegt Birgit Frazer, verkoopadviseur. “In allerlei kleuren en formaten van kleinformaat tot 1 meter 20 bij 2 meter 60”, vult Henri aan. “Grote tegels, niet alleen op de vloer maar ook aan de muur, zijn populair op het moment.” Henri heeft ruim veertig jaar ervaring in de tegelwereld. In het pand aan de Misterweg 202-1 dat hij acht jaar geleden betrok, verkoopt hij wand- en vloertegels maar ook pvc, laminaat en een klein assortiment buitentegels aan particulieren en bedrijven als tegelzetters en aannemers.
 “We hebben veel grote klanten in Duitsland”, zegt hij. “Daar hebben we onlangs nog een compleet vakantiepark van tegels voorzien. Ook in Nederland doen we grote projecten, zoals onlangs nog honderdenvijf woningen in Maastricht en achtentachtig in Rijswijk.”
“Wij verkopen niet alleen, maar kunnen ook zelf betegelen”, zegt Birgit. “Een aantal klanten doet het liever zelf. Daar hebben wij alle producten voor. Wat klanten vaak fijn vinden, is dat wij ook veel tegels uit voorraad kunnen leveren. Dan kunnen ze meteen aan de slag.”

Persoonlijk gesprek
Net als bij de aanschaf van tegels begint het proces naar een nieuwe badkamer met een oriëntatie en een persoonlijk gesprek in de showroom. Voor badkamers gebeurt dat in principe door Mick, maar als deze toevallig een keer afwezig is, neemt Birgit de honneurs waar. “Ik ben nu vooral bekend met tegels, maar ga me de komende tijd ook in badkamers verdiepen”, zegt ze. “Als ik het verkoop, wil ik er ook alles van weten.” Als het ontwerp geaccepteerd is, wordt de badkamer onder verantwoordelijkheid van Sanitair aan huis en Wenters Tegels & Vloeren gerealiseerd. “We werken met een vaste groep zzp’ers waaronder tegelzetters, metselaars en installateurs,” zegt Henri. “Klanten worden graag door ons ontzorgd.”

“We hopen dat we in juni de showroom met badkameropstellingen kunnen openen, maar houden een slag om de arm”, zegt Henri. “Voor het geval we met tegenslagen geconfronteerd worden. In juli moet het sowieso af zijn. Vanaf dan kan iedereen bij ons terecht voor tegels én complete badkamers.”

www.wenterstegelsenvloeren.nl
 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward