Ebbers mechanisatie sterk in onderhoud en service “Veel vraag naar robotmaaiers”

Bij Ebbers Mechanisatie in het buurtschap Huppel kunnen particulieren, agrariërs en andere ondernemers terecht voor allerlei nieuwe en gebuikte machines voor land, park en tuin, maar ook voor onder meer aanhangwagens, gereedschappen, werkkleding, hang- en sluitwerk en tuinmeubelen. “We zijn sterk in onderhoud en service,” zegt Marco Ebbers. Online reviews bevestigen dat.

Tekst: Sander Damen   Foto: Ebbers Mechanisatie

"Vooral robotmaaiers staan op het moment in de belangstelling,” zegt Marco Ebbers. “Als dealer van Husqvarna hebben we daar een groot assortiment van, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Wij zijn daar in 2004 al mee begonnen en hebben er ondertussen dus al ruim twintig jaar ervaring mee.”

Bedraad en via gps
Van robotmaaiers zijn twee types, licht Marco toe: “Bedrade robotmaaiers en robotmaaiers die op gps werken. Bij de bedrade robotmaaiers moet een draad in de grond gelegd worden die de grens van het te maaien gebied markeert. De robot signaleert de draad en blijft daardoor in het bekaderde gebied. Onlangs zijn er twee bedrade modellen van Husqvarna verschenen met EdgeCut functie. De 310 E Nera en 415 XE Nera kunnen tot ongeveer een centimeter van de rand maaien. Naast bedrade robotmaaiers zijn er ook robotmaaiers die door gps aangestuurd worden. Wij komen overigens voor de verkoop altijd vrijblijvend de situatie ter plekke beoordelen.” Robotmaaiers worden ook steeds populairder onder zakelijke klanten en sportverenigingen, vertelt Marco: “Bij een recreatiepark hier in Winterswijk zijn drie maaiers actief. Dat scheelt het park behoorlijk in personeelskosten. Ook voor sportverenigingen biedt een robotmaaier voordelen, want vrijwilligers worden steeds schaarser. Voor particulieren betekent een robotmaaier niet alleen minder werk, maar ook meer rust, want robotmaaiers maken nauwelijks geluid. Dat vinden de buren vaak ook heel fijn.”

Onderhoudsprogramma
Een van de grootste pluspunten van Ebbers Mechanisatie is de eigen werkplaats. Internet staat vol met lovende recensies over de service van Ebbers. “Steeds minder bedrijven hebben een eigen werkplaats”, zegt Marco. “Wij zien dan ook dat klanten uit de hele regio, inclusief Duitsland, van onze werkplaats gebruikmaken.” Voor de robotmaaiers is overigens een speciaal onderhoudsprogramma, waar ook een abonnement voor afgesloten kan worden. “Wij halen de maaiers dan aan het eind van het maaiseizoen op en bewaren ze hier”, vertelt Marco. “We geven ze dan een volledige onderhoudsbeurt, vervangen eventueel onderdelen en brengen de maaiers in tiptopstaat weer terug, zodat ze klaar zijn voor een nieuw seizoen. Veel mensen maken hier gebruik van.” 
Wie geïnteresseerd is in het onderhoudsprogramma, een nieuwe robotmaaier of andere machine, is altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Ebbers Mechanisatie komt ook graag in contact met monteurs die bij Ebbers willen komen werken.

www.ebbersmechanisatie.nl

Walienseweg 44
7105 CD Winterswijk – Huppel
0543 562 355

Bekijk andere artikelen

arrow_upward