Eva Ondermode: Goed voor iedereen Lingerie, nachtkleding, prothese bh’s en herenondergoed

Eva Ondermode is de meest complete lingeriewinkel van Winterswijk. Niet voor niets is de slogan ‘Goed voor iedereen’. Iedereen kan er terecht voor een passende bh, slip, lingeriesetje of nachtkleding. “De juiste maat bepaalt of een bh goed zit”, zegt Erna Vaags, eigenaresse. “Niet het merk.”

Tekst: Sander Damen   Foto: Eva Ondermode

Erna en haar vakkundige collega’s helpen graag bij het vinden van die juiste maat. Het kiezen van een mooie bh is dan een peulenschil, want in de winkel zijn van elke maat meerdere modellen op voorraad. En dat geldt ook voor slips, boxers en nachtgoed. Een passend advies is bovendien altijd inbegrepen.

Proudbreast
Naast een ruim assortiment bh’s voor iedere borst heeft Eva Ondermode ook bh’s voor vrouwen die een borst missen. “Wij verkopen prothesebh’s van het merk Anita en de lichtgewichtprotheses van ProudBreast,” zegt Erna. “Qups heten die. Ze zijn verkrijgbaar in de maten xs tot en met xxl. Voor de meeste vrouwen die een prothese nodig hebben, is er een passende maat, maar indien nodig kan Proudbreast ook een prothese op maat maken. De Qups zijn er in verschillende kleuren en dessins.”

Het gaat om de goede maat
Naast bh’s heeft Eva Ondermode slips, shorts, borstvoedingsbh’s, sportbh’s, mooie lingerie, nachtkleding en basisondergoed. “Ondergoed zonder poespas,” zegt Erna. “Ook hebben we ondergoed voor mannen. Wij willen laagdrempelig zijn. Iedere vrouw, welke lichaamsbouw ze ook heeft, moet hier binnen kunnen lopen.”

Diverse merken
Eva Ondermode heeft diverse merken lingerie waaronder Anita, Rosa Faia, Lingadore en Elomi, wat speciaal voor vollere borst is. Maar het gaat niet om het merk, benadrukt Erna: “Het gaat erom dat je de goede maat hebt. Als je bh te ruim is, kruipt hij omhoog. Als de beugel prikt, heb je ook niet de goede maat. Momenteel is de Cosabella top helemaal hip. Jonge vrouwen dragen die zichtbaar op festivals, andere vrouwen onder een bloesje of jasje. De tops zijn er ook voor de grotere borst.”

Verkoop aan huis
Erna heeft inmiddels vele jaren ervaring in de lingeriebranche. Met Eva Ondermode zit ze al weer ruim acht jaar in het pand aan de Meddosestraat 25, maar ze werkt al langer in de branche. “Voor ik de winkel opende, verkocht ik lingerie en ondermode aan huis”, zegt Erna. “Dat doe ik trouwens nog steeds. Mensen die ik thuis of in een verpleeghuis bezoek, zijn blij dat ik langskom. Voor sommigen van hen kan het een heel gedoe zijn om met de rollator naar mij te komen. Voor mij is het een kleine moeite om naar hen te gaan. Het is heel dankbaar werk. Ik zal het ook altijd blijven doen.”

Meddosestraat 25
7101 CT Winterswijk
www.evaondermode.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward