Dierenartsenpraktijk Wenters: Zomercheck voor uw huisdier!

De natuur staat weer in bloei. Het is bijna zomer! In deze heerlijke tijd genieten we van het weer, samen zijn en ontspanning. Misschien ga je ook op vakantie in eigen land of het buitenland. Gaat je huisdier mee? Blijf je samen thuis? Kom voor de zomercheck naar Dierenartsenpraktijk Wenters.

Tekst: Sander Damen en Dierenartsenpraktijk Wenters   Foto: Sander Damen

Of je deze zomer in Nederland blijft of niet, het is altijd goed een aantal dingen rondom je huisdieren in de gaten te houden. Doe daarom de zomercheck bij Dierenartsenpraktijk Wenters. Parasieten Zowel in het binnen- als buitenland kan je hond of kat parasieten oplopen. Bij warm weer zijn vlooien op hond en kat, zowel binnen als buiten zeer actief. Sommige parasieten, teken bijvoorbeeld, veroorzaken ernstige ziektes. Een goede parasieten bescherming is daarom belangrijk, het hele jaar door. In het buitenland kunnen er andere parasieten voorkomen dan in Nederland. Ook dragen ze andere ziektes over.
Ga je op vakantie en neem je je huisdier mee? Ga dan voorbereid op pad! Laat de gezondheid van je huisdier van tevoren controleren door de dierenarts van dierenartsenpraktijk Wenters. Zorg dat de chip van je hond of kat goed geregistreerd staat en dat je huisdier beschermd is tegen parasieten.
Ieder land heeft zijn eigen regels rondom het invoeren van dieren. Deze regels zijn te vinden op www.licg.nl onder het kopje reizen en vakantie, maar ook vliegmaatschappijen hebben hun eigen regels omtrent het vliegen met jouw huisdier. Houd hier dus ook rekening mee bij het boeken van een vliegreis.

Reizen
Als je je hond of kat meeneemt op vakantie is het belangrijk dat hij zich prettig voelt tijdens de reis. Laat hem van tevoren aan de auto wennen, stop regelmatig en laat je dier niet alleen achter in de auto. Hou altijd vers water bij de hand en biedt hem regelmatig de mogelijkheid aan om te drinken. Ook bestaan er tegenwoordig rustgevende middelen om de reis met je huisdier aangenamer te maken. Op de praktijk kan hier meer over verteld worden.

Vaccineren en chippen
Als je de grens over gaat met je huisdier is een rabiësvaccinatie (tegen hondsdolheid) verplicht. Dierenartsenpraktijk Wenters controleert of jouw huisdier voldoende ingeënt is. Ook is een geregistreerde chip en een Europees paspoort verplicht. Is dit al geregeld? Zo niet, doe dit dan op tijd!

Actie
In de maanden juni en juli biedt Dierenartsenpraktijk Wenters aan de Haitsma Mulierweg en zomercheck aan voor uw hond of kat tegen een gereduceerd tarief. Tijdens deze check wordt uw dier algemeen nagekeken, worden het paspoortpoort en de chip gecontroleerd en kijken we of alle entingen actueel zijn. Daarnaast krijgt u na betaling een passende attentie cadeau (zolang de voorraad strekt). Een zomercheck is altijd nuttig, ook als uw huisdier niet mee op vakantie gaat. Maak nu een afspraak: Tel. 0543-533615 info(at)dierenartsenpraktijkwenters.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward