Fixxar heeft meer dan gedacht Onderdelen maar ook fietsonderdelen, stofzuigers, verlichting, services

Veel mensen denken bij Fixxar nog aan onderdelen, maar die tijd is voorbij, zegt eigenaar van Fixxar Winterswijk Boaz Klein Nibbelink: “Klanten kunnen hier voor van alles terecht: natuurlijk onderdelen, maar ook voor fietsproducten, 3D-printers, kabels, stofzuigers, verlichting, pannen, outdoorproducten, tuingereedschap maar ook fietsaccuservice, het pakketpunt en de stomerij.”

Tekst: Sander Damen   Foto: Fixxar Winterswijk

Sinds Boaz de winkel aan de Spoorstraat overnam, is het assortiment en de dienstverlening van Fixxar constant in verandering. “We kijken heel erg naar waar onze klanten behoefte aan hebben en nemen dat dan op in ons assortiment,” zegt Boaz. “Momenteel is er veel vraag naar fietsaccessoires als helmen, overtrekhoesjes en fietstassen. Daar hebben we het assortiment dan ook flink van uitgebreid. Ook is er, vooral van toeristen, veel vraag naar camping- en outdoorproducten als zakmessen, kooktoestellen, compacte zagen, thermosbekers en zaklampen.” 

Fixxargroep=voordeel
Fixxar Winterswijk heeft het voordeel dat het tot de Fixxargroep behoort dat, winkels in Winterswijk, Zutphen en Raalte heeft. “Het voordeel is niet alleen dat we gezamenlijk in kunnen kopen, samen reclame kunnen maken en een gezamenlijke webshop hebben”, aldus Boaz, “maar ook dat we kunnen leren van andere vestigingen. We hebben nu bijvoorbeeld pannen in de winkel omdat dat in Raalte heel goed liep.” Leren is ook wat de winkelmedewerkers constant doen. Persoonlijk advies is een belangrijk aspect van Fixxar, maar dat is niet makkelijk met zo’n drieduizend producten in de winkel. “Vaak is het lezen van een handleiding al voldoende”, zegt Boaz. “Daarnaast profiteren we van de interesses van onze verkopers. De ene heeft meer met 3D-printers, de andere met stofzuigers, weer een ander met computernetwerken. Daardoor kunnen we iedereen goed helpen.”

Service in het DNA
Helpen, service verlenen zit in het DNA van Fixxar. “Als klanten niet goed weten welk product ze moeten hebben, kunnen ze altijd een product mee naar huis nemen en binnen twee weken terugbrengen”, licht Boaz toe. “Ook helpen we klanten door even mee te lopen naar de auto als ze veel of zware producten gekocht hebben. Daarnaast zijn we pakketpunt van GLS en hebben een fietsaccuservice en stomerijdienst.” De meeste recente vorm van serviceverlenen is de Geldmaat die sinds april in de winkel staat. “Vooral ouderen vinden het fijn in een veilige omgeving te kunnen pinnen of storten”, aldus Boaz. “En sommigen worden daarbij graag door ons geholpen.”

3D-printen
Een van de hardlopers is de verkoop van 3D-printers en 3D-printermaterialen. “Mensen kwamen en komen van ver weg, speciaal voor onze printers”, zegt Boaz. “Vandaar dat we een website, www.fixjefilament.nl, specifiek voor 3D-printen geopend hebben.”

Het moge duidelijk zijn: Fixxar is (veel) meer dan alleen onderdelen!

Spoorstraat 7
7101 GP Winterswijk
www.fixxar.nl   www.fixjefilament.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward