Midzomer Mondriaan Festival en Torenfestival 2024 Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum

In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met culturele en muzikale festivals. Amper bijgekomen van het festival Midzomer Mondriaan in juni, is het in juli alweer tijd voor het Torenfestival.

Tekst: Stichting Ondernemen met Cultuur    Foto’s: Ron Rensink

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het centrum van Winterswijk in het teken staan van het Midzomer Mondriaan Festival. Een festival boordevol cultuur en vermaak dat op vrijdagavond wordt geopend met een gezamenlijk optreden van de slagwerkgroepen van de Winterswijkse fanfare- en harmonieorkesten, aangevuld met optredens van de andere orkesten. Alle ingrediënten voor een bruisend feest zijn dus volop aanwezig. 
Zaterdag 22 juni is een dag van kunst en cultuur met muziek, straattheater en artiesten in alle soorten en maten verspreid over het hele centrum. Niet alleen op traditionele podia, maar ook op ongewone plekken. Dus kunst, cultuur en muziek tussen de schoenen, de spijkerbroeken en de potten en pannen. Kunst en cultuur zijn er voor iedereen en wat is er dan mooier om die te ontmoeten op plaatsen waar je ze niet verwacht? De zaterdagavond staat in het teken van de derde Winterswijkse Popprijs. Ook dit jaar zal jong aanstormend talent strijden om de winst en is het aan de 3-koppige vakjury wie er dit jaar met de eer gaat strijken. De eerste deelnemer zal om 21:00 uur het podium betreden om een ongetwijfeld weer zeer divers programma af te trappen.

Torenfestival
Het Torenfestival combineert op 27 juli ons prachtige carillon met heel verschillende muziekstromingen. Dit leidt tot verrassende, ongebruikelijke en onverwachte combinaties. Tussen drie en vier uur ’s middags mag u zelf een nummer kiezen uit onze Jukebox dat vervolgens gespeeld wordt op het Carillon. ’s Avonds spelen diverse artiesten live met het carillon. Tussen tien en elf sluiten we deze unieke dag af met “DJ en Bells”, een combinatie van House Techno en het carillon, waarbij kerk en toren letterlijk in de spotlights worden gezet. Ongetwijfeld een spetterend einde van een prachtige dag.​​​​​​​


Straatmuzikanten ​​​​​​​
Zondag 28 juli is de dag van de straatmuzikanten. Al winkelend of genietend van een consumptie op één van de vele mooie terrassen die de Winterswijkse horeca rijk is, komt u overal de meest uiteenlopende muzikanten tegen. Het aanbod is zo gevarieerd dat er muziek is voor ieders smaak en het staat u natuurlijk vrij om uw waardering te tonen met een kleine bijdrage in “de open koffer”.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward