Gerben Houwers krijgt grotere rol bij Houvast Makelaardij

Gerben Houwers kreeg het makelaarsvak met de paplepel ingegoten. Zijn vader Johan is al meer dan veertig jaar makelaar in Winterswijk. Vandaag de dag is Gerben alweer bezig aan zijn zesde jaar als makelaar. Hij is er klaar voor om Houvast Makelaars over te nemen. Een kennismaking.
Tekst: Sander Damen   Foto: Houvast Makelaars


Toen Gerben nog een kind op basisschool de Bargerpaske was, kwam vader Johan altijd thuis lunchen. Dat herinnert Gerben zich goed: “Dan vertelde hij wat hij die dag gedaan had, dat hij een huis had verkocht of een taxatie had gedaan. Ik vond dat leuk om te horen. En toen er een naam voor zijn makelaarskantoor moest komen, werd het gezin gevraagd mee te denken. De liefde voor vastgoed en ondernemen is mij met de paplepel ingegoten.”

Opleiding Vastgoed & Makelaardij
Gerben voltooide de HBO-studie Vastgoed & Makelaardij aan Saxion hogeschool in Enschede. “In de eerste jaren leerde ik alle noodzakelijke vaardigheden en kennis”, zegt hij. “Later verdiepte ik me meer in vastgoedprojecten, van analyse tot ontwikkeling.” Hij studeerde af bij verzekeringsmaatschappij ASR op de afdeling vastgoed en vermogensbeheer. In zijn studententijd startte hij met een huisgenoot zijn eerste onderneming. In 2017 verkocht hij de aandelen en werd hij door zijn vader gevraagd bij de makelaardij te komen werken. Omdat het ontzettend druk was, maar vooral ook omdat Gerben een frisse blik kon toevoegen. Dat aanbod accepteerde Gerben graag.

Groot netwerk
“De samenwerking bevalt ons allebei heel goed”, aldus Gerben.“Ik geniet ervan mensen naar een nieuwe fase in hun leven te begeleiden. Elke dag is anders. Ik verkoop en verhuur woningen, houd me met online marketing bezig, doe aankoopbegeleiding en ik adviseer klanten in projectontwikkeling. Hierbij draag ik soms zelf risico, bijvoorbeeld aan de Gasthuisstraat waar ik de bedrijfswoning van het voormalige ‘Stomerij Correct’ in twee woonappartementen splitste. Daarnaast ben ik bezig met het transformatieproject ‘de Maalderij’ aan de Kottenseweg en help ik bij de ontwikkeling van een project voor huurwoningen voor senioren nabij het centrum. Ik geloof er heilig in dat transformatie en het splitsen van panden dé manier is om het woningtekort op te lossen.“

Woningmarkt
De huidige woningmarkt is niet makkelijk, ervaart Gerben: “Het verkoop- en verhuuraanbod is erg laag. Gelukkig hebben mijn vader en ik allebei een groot netwerk, waaruit veel opdrachten komen. Klanten en potentiële kopers waarderen het dat ik goed bereikbaar ben en ook op zaterdag bezichtigingen plan. Het is mijn bedoeling de makelaardij op termijn over te nemen. Mijn vader zal voorlopig nog wel bij de makelaardij betrokken blijven, maar samen werken we er naar toe dat ik de verantwoordelijkheid overneem.”

Meer informatie is te vinden op www.houvastmakelaars.nl.
Voor een gratis waardebepaling belt u 0543-534222.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward