Smaaklokaal Simone

Tien jaar lekkers en cadeaus

Op 1 juni 2004 nam Simone Mast Bonbon Daniele aan de Dingstraat over. Na een jaar kwamen er naast bonbons ook streekproducten en cadeau-artikelen in het assortiment en ging Simone onder de naam Smaaklokaal Simone verder aan het Weurden waar ze nu dus het tienjarige jubileum viert.

Tekst: Sander Damen      Foto: Franz te Loo

In de winkel zijn naast een grote variëteit bonbons en andere chocoladeproducten veel streekproducten als jam, Achterhoeks bier en wijn, honing, kaas, koekjes en meel van molen De Vier Winden te vinden. Ook is er een groot assortiment aan cadeau-artikelen als bekers, sjaals en voorverpakte cadeaupakketjes, ook voor Abraham en Sarah. 

Particulieren maar ook bedrijven
“Bedrijven kopen vaak pakketten voor kerst, maar ook afscheidscadeaus en cadeaupakketten voor bijvoorbeeld jubilarissen,” vertelt Simone. “Die bestellen ze dan per e-mail en wij bezorgen die dan. Particulieren kopen veel cadeaus, bonbons en streekproducten, maar soms ook een enkele verpakte bonbon bijvoorbeeld om iemand te bedanken. Er is dus voor ieder budget wat te vinden. Wat mij opvalt, is dat veel mensen iets meenemen als ze op vakantie gaan naar het buitenland, bijvoorbeeld voor de hoteleigenaar van het hotel waar ze altijd naar toe gaan. Voor particulieren maken we ook veel pakketten, bijvoorbeeld een beker met een ludieke tekst met bonbons, thee en honing. Het leuke is dat je dit helemaal op de smaak en voorkeur van de ontvanger af kan stemmen. Duitse toeristen vinden vaak de streekproducten en producten met de Achterhoekse vlag leuk. Soms komen ze binnen om te kijken of er nieuwe producten voor hun verzameling zijn. 
We verkopen ook veel via de webshop achterhoekwinkel.nl.“

Kerst: vroeg bestellen
Na tien jaar heeft Simone nog steeds veel plezier in haar werk. “Het is hard werken,” zegt ze, “maar ik vind het contact met de klanten nog steeds erg leuk en ook het creatieve deel, het inpakken van cadeaus, het  samenstellen van pakketten en het decoreren.” 
Om het assortiment actueel te houden, moet Simone vooruitzien. “Rondom de themadagen als kerst, pasen, Valentijnsdag, vaderdag en moederdag is het altijd heel erg druk,” zegt ze. “Om voldoende aanbod te hebben, moet ik vroeg inkopen. Binnenkort begin ik al met de inkoop voor Sinterklaas. Kerstpakketten kunnen al na het Volksfeest besteld worden. Later bestellen kan wel, maar dan worden de pakketten samengesteld met de producten die er op dat moment nog zijn.”

Jubileumacties
Bij het runnen van de winkel heeft Simone de steun van haar vriendin Petra en Miranda. Simone kijkt uit naar het vieren van het tienjarigjubileum. “We zijn druk aan het nadenken over kortingen en acties,” zegt ze. “We gaan het in ieder geval samen met de klanten vieren. Het is toch een mijlpaal.”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward