Plezier staat voorop

bij Base and softballclub Hickory

De sportvereniging met waarschijnlijk wel de mooiste naam van Winterswijk, Base and Softballclub Hickory, is in april weer begonnen met de competitie. Vier teams zijn momenteel weer actief: Een senioren honkbalteam, onder 15 honkbalteam, recreanten softbalteam en een BeeBall team voor jongens en meisjes van zes tot acht-jaar.

Tekst: Sander Damen Foto: BSC Hickory

In de competitie gaat het niet in hoofdzaak om prestatie, vertelt bestuurslid en trainer Robert de Jong: “Het seniorenhonkbalteam en het onder 15 honkbalteam, die beide uit jongens en meisjes bestaan, speelt hun wedstrijden zoveel mogelijkin de regio,” licht Robert toe, “omdat onze sport een vrij kleine sport is, is het voor de teams wenselijker om redelijk in de buurt te spelen dan zo hoog mogelijk. We spelen tegen teams uit Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Arnhem, Dieren en Nijmegen. Ons recreantensoftbalteam speelt in de Duitse Barbecueliga.”

Teams
“Het BeeBall team speelt over het algemeen toernooitjes in de buurt,” vertelt Robert. “Zij spelen geen competitie. Het gaat bij deze groep echt om het plezier.”
Plezier staat sowieso voorop bij BSC Hickory. “Wij zijn echt een sociale vereniging waar voor iedereen plek is, zegt Robert. Dat geldt ook voor het recreantenteam. “Zij spelen als enige Nederlandse team in de Duitse zogenoemde Barbecueliga,” zegt Robert. “Het leuke aan die recreatieve competitie is dat alle deelnemers, net als bij BeeBall, samen bepalen wie waar ingedeeld wordt en wanneer en waar de wedstrijden plaatsvinden.” Naast de wedstrijden organiseert de vereniging ook andere activiteiten, zoals droppings en aan het eind van het jaar carbidschieten. “Dat doen we samen met de andere verenigingen, zegt Robert. “Het carbidschieten begint steeds meer en meer een traditie te worden, waar overigens iedereen welkom is.”

Prachtig complex
Deze maand trokken de leden van BSC Hickory dus weer naar buiten. In de winter trainen ze onder meer vang-, werp- en slagtechnieken in de zaal. Je kan de sport dus het hele jaar beoefenen. “Zodra de zomertijd ingaat, gaan wij uit de zaal”, lacht Robert. “Eerder kan niet omdat we geen verlichting op het veld hebben.”
Wat BSC Hickory wel heeft, is een mooi clubhuis. De vereniging werd in 1979 opgericht en begon aan de Jaspersweg. In 2014 verhuisde ze naar de Bataafseweg, naast FC Trias en Outdoor Winterswijk. Daar heeft Hickory nu een prachtig complex met mooi clubhuis.

Meedoen
Iedereen die eens wil ervaren hoe het is om Honkbal, Softball of BeeBall te spelen, is welkom bij de club. “Het is een sport voor alle leeftijden,” zegt Robert. Op de site van Hickory staan de trainingstijden per team vermeld. Liever een wedstrijd bekijken?

Ook de wedstrijdtijden staan op de site: bsc-hickory.nl.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward