Vishandel Ziegerink

Een begrip op de Winterswijkse warenmarkt

Al bijna zestig jaar is Vishandel Ziegerink op woensdag en zaterdag prominent aanwezig op de warenmarkt. Het dynamische familiebedrijf vierde in maart een bijzondere mijlpaal. Op de dag dat ze voor het eerst met hun splinternieuwe verkoopwagen naar Winterswijk kwamen, stonden collega’s klaar met bloemen, evenals het bestuur van de marktvereniging.

Tekst: Betty Wassink        Foto’s: Vishandel Ziegerink

Dennis Ziegerink is trots op de nieuwe aanwinst, waarmee zeer efficiënt kan worden gewerkt. “Met deze moderne verkoopwagen is het werk voor ons op de verschillende markten waar we staan minder arbeidsintensief. We hebben nu vaste bakpannen, een vaste vriezer en geen losse gaspotten meer, maar een gastank. Dat scheelt ons veel gesleep.”
De klanten valt vooral de luxe uitstraling op. “De markt is verfraaid met deze mooie chique wagen”.

Familiebedrijf
Vishandel Ziegerink kent als familiebedrijf een lange geschiedenis. Negentig jaar geleden begon Dennis’ opa Teun Ziegerink met de verkoop van paling, wat later werd uitgebreid met andere vissoorten. De ouders van Dennis, Tonny en Ria, namen het bedrijf in 1978 over en kochten rond 1995 hun eerste grote verkoopwagen.  
Het bedrijf gaat van generatie op generatie, want ook Dennis en zijn zus Kim gingen werken in het familiebedrijf en werden beide mede-eigenaar. 

Vernieuwing
Daarna werd het weer tijd voor een nieuwe verkoopwagen. De derde generatie. Ziegerink koos voor de allernieuwste techniek. Dennis: “Het gasverbruik is daardoor een stuk lager en er is ook minder ijs nodig voor het koelen van de producten”. 
Tonny en Ria doen langzaam een stapje terug en vanaf volgend jaar van hun pensioen genieten. Dennis is het gezicht van het bedrijf op de werkvloer. Kim regelt de zaken achter de schermen.

Hoogste kwaliteit 
Niet alleen in Winterswijk oogstte Vishandel Ziegerink veel lof met de nieuwe aanwinst. Ook op de markten in Losser en Emmen maken ze veel indruk met de nieuwe viskraam met de indrukwekkende uitstalling van zeebanket van de hoogste kwaliteit. “Drie keer per week is er verse handel. We hebben drie leveranciers voor verse vis en één speciaal voor de paling”, zo vertelt Dennis. “We hebben alles op visgebied: een grote sortering verse vis, diverse soorten gebakken vis en natuurlijk lekkere kibbeling. Maar ook gerookte vis, en uiteraard verschillende garnalen en alle andere soorten zeebanket”. 

Vishandel Ziegerink Sinds 1934 
staat al drie generaties voor kwaliteit

Website: www.vishandelziegerink.nl
Facebook: www.facebook.com/VishandelZiegerink 
Instagram: Vishandelziegerink

Bekijk andere artikelen

arrow_upward