Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen

niet weg te denken van Winterswijkse markt


Fazil Sahin behoort tot de inventaris van de Winterswijkse
zaterdagmarkt. Al sinds 1991 verkoopt hij er
Turkse, Griekse, Italiaanse en andere mediterrane
lekkernijen. Klanten worden vriendelijk, met een
glimlach, geholpen en krijgen altijd iets te proeven
aangeboden. “Klanten moeten weten wat ze mee
naar huis nemen,” zegt Fazil.

Tekst: Sander Damen Foto’s: Fazil Sahin

 


Vriendelijkheid, presentatie en proeven is het handelsmerk van Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen. “We werken met natuurproducten,” licht Fazil toe. “De smaak kan iedere keer anders zijn. Daarom proef ik alles eerst en laat ik klanten ook proeven. Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers dat ook doen, zodat ze klanten kunnen vertellen hoe iets smaakt en ze zo kunnen helpen bij hun keuze.”


Familiebedrijf
In de verkoopwagen worden ruim vijftig verschillende producten als olijven, dips, tapas, broden en andere lekkernijen uit landen als Turkije, Griekenland en Italië gepresenteerd en verkocht. De slogan is niet voor niets “Fazil Sahin Delicatessen, waar smaak en traditie samenkomen. Geniet van de beste dips en tapas sinds 1991.” In de beginjaren was Fazil alleen op de Winterswijkse warenmarkt actief, maar de laatste jaren staat hij ook op markten in Haaksbergen, Doetinchem, Lichtenvoorde, Enschede en Zutphen. Zijn zes kinderen zijn opgegroeid met het bedrijf en kennen het hele proces door en door. Vier van zijn kinderen zijn nog steeds actief of zijdelings bij het bedrijf betrokken. Zijn twee zoons, Bekir en Celal, hebben nu een belangrijke rol in het familiebedrijf. Fazil probeert een stapje terug te doen. “Ik doe nu vooral de inkoop,” zegt Fazil, “Heel af en toe val ik nog wel eens in op de Winterswijkse weekmarkt. Dat vind ik leuk om te doen, vanwege het contact met klanten maar ook met andere koopmannen.”


Toekomst gegarandeerd
Fazil gelooft sterk in de weekmarkt, in het bijzonder die van Winterswijk. “De samenwerking tussen ons ABH City en de gemeente is heel goed,” zegt Fazil, die ook in de reclamecommissie van de marktvereniging zit. Hij ziet dat andere markten het soms moeilijker hebben, maar denkt dat markten altijd wel zullen blijven bestaan en die van Winterswijk zeker: “Voor Winterswijkers hoort een bezoekje aan de zaterdagmarkt er gewoon bij. En Duitsers komen al jarenlang van uit het Ruhrgebied naar Winterswijk. Gratis parkeren is wel heel belangrijk. Dat móet echt blijven.”

Nieuw bedrijfspand
Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen groeit. Er wordt hard gewerkt aan plannen voor nieuw bedrijfspand. “Bij de realisatie van het bedrijfspand is mijn zoon Mahmut volledig betrokken,” aldus Fazil. “Met ontwerpbureau Artisize design& build verzorgt hij het project van ontwerp tot uitvoering. We kijken uit naar de realisatie van ons nieuwe bedrijfspand en streven naar een gezonde groei van ons bedrijf.”


Fazil Sahin Delicatessen
waar smaak en traditie samenkomen.
Geniet van de beste dips en tapas sinds 1991.
Webshop: www.fazilsahin.nl
Facebook: Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen
Instagram: Sahindelicatessen

Bekijk andere artikelen

arrow_upward