Achterweidetjespolitiek

De weilanden tegenover Obelink aan de Misterweg zijn nu leeg. Geen spandoek of banner te bekennen.
Hmmm. Er ligt weer, voor de derde maal, een rapport over een locatieonderzoek naar een nieuw bedrijventerrein in Winterswijk. Het eerste was broddelwerk, het tweede stevende op een voorkeur voor de Misterweg af, maar na de verkiezingen en een wisseling van de wacht werd de zoektocht aangehouden.

De protestborden in de weide van de familie Klumper aan de Misterweg, van Voor Winterswijk en CDA die tégen de locatie aan de Misterweg waren, konden weer op stal. De buurt haalde opgelucht adem, sommige buurtbewoners sloten Voor Winterswijk in het (verkiezings)hart en het leven ging door. Met uitzicht over het groene weiland op de Misterweg en Obelink, zonder de toekomstige aanblik van blokkendozen voor ondernemers.

 


Máár, de rust voor de buurtbewoners bleek relatieve rust. Ook ‘hun’ Voor Winterswijk en CDA, sinds de verkiezingen van de oppositie naar de coalitie dus met de handen aan het bestuurlijke stuur, ontkomen niet aan de keuzemogelijkheid voor de Misterweg als nieuw bedrijventerrein. Als één van de acht opties, maar misschien wel de beste optie? Dat nieuwe onderzoeksrapport doet stof opwaaien in Winterswijk, komt voorbij tijdens vergaderingen of aan stamtafels in kantines. Verbazing over een nieuwe locatie bij de Morskers Driehuisweg, en… Wéér de Misterweg. ‘De beste locatie’, zo wordt vaak gezegd.

Ondernemersvereniging Owin heeft duidelijk gemaakt de komende jaren behoefte te hebben aan 23 hectare bedrijventerrein, fractievoorzitter André van Nijkerken van Morgen gaf destijds al aan bedrijven liever naar regionale bedrijventerreinen te zien gaan, zodat Winterwijk de allure van het Nationaal Landschap optimaal in stand kan houden.
De gemeenteraad krijgt hij niet mee, er wordt een keuze gemaakt. Ditmaal geen borden in de wei van Klumper. Zou de buurt aan de Bessinkgoorweg bij de oppositie hebben aangeklopt? Waarschijnlijk niet. De coalitie zal ze toch niet in de steek laten na de succesvolle verkiezingscampagne? Is ze dat al ingefluisterd? Dan doet achterweidetjespolitiek zijn intrede en staat de Misterweg als keuzelocatie er voor de vorm bij.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward