Meekes legt de paarse loper uit

Met energieke tred leidt Chiel Meekes zijn bezoek door het nieuwe onderkomen. Ruim een jaar geleden baarden de jonge ondernemer en zijn compagnon Jesse Giesen opzien door het reusachtige ‘Philipspand’ op het industrieterrein in Winterswijk te kopen. Nu ligt de paarse loper uit en zijn de deuren van Meekes aan de Rondweg Zuid geopend.

Tekst & foto’s: Alain Schepers

W ij zijn dé specialist in het opkopen van restpartijen.
Dat is precies waarom wij in staat zijn onze artikelen tegen lage prijzen aan te bieden”,
vertelt Chiel Meekes trots. “De Trade Market is een showroom en Cash & Carry, waar ondernemers hun order kunnen samenstellen. In verschillende ‘markets’ kun je producten selecteren. Vervolgens kun je deze bestelling direct meenemen of laten bezorgen.”


De klanten van Meekes zijn onder meer grote warenhuizen en ketens, zoals het Kruidvat in Nederland. Het bedrijf doet zaken over de hele wereld, van Duitsland tot Australië en van Zweden tot Argentinië. “Hier staan bijvoorbeeld pallets klaar voor een supermarktketen in Oostenrijk. Komende week vertrekken de vrachtwagens om de achttien filialen te bevoorraden.”

Budgetland.nl
De handelsonderneming is een business-to-business bedrijf. “Behalve aan de grote ketens verkopen we ook aan kleinere bedrijven, zoals kleine interieurzaken. Met een minimale orderwaarde van 200 euro kan iedere ondernemer bij ons terecht. Op Budgetland.nl kunnen ook particulieren shoppen. Dit is een klein, maar snelgroeiend deel van ons bedrijf.” Tientallen vrachtwagens per week bezorgen de goederen, die van over de hele wereld naar Winterswijk worden verstuurd.”

Gelukkig komen er net zoveel vrachtwagens die de spullen ophalen”, grijnst Chiel. Aan de muur hangen A4’tjes met intern app-verkeer. Daarop staat dat er een nieuwe voorraad van 126.000 verlichte kerstboompjes beschikbaar is.
Daaronder staan de namen van verkopers en de aantallen. Binnen twee uur tijd is de complete voorraad verkocht.
“Dat is toch een prachtig verhaal?”Klanten kunnen realtime de exacte voorraad inzien.jpg

Stevige groei
Zeventien jaar geleden stond Chiel op de markt met zelfgemaakte vogelhuisjes. Niet lang daarna startte hij zijn bedrijf in Ruurlo, dat uitgroeide naar een onderneming van formaat in Eibergen. In Winterswijk verwacht Meekes snel verder te groeien. “We bieden nu werk aan 65 mensen en dat aantal zal de komende tijd verder toenemen.”
 
Een aantal keer per jaar organiseert het bedrijf een internationale beurs. “Dan komen inkopers van nationale en internationale bedrijven naar Nederland. In plaats van in Den Haag, Utrecht of Nieuwegein organiseren we de beurs nu in Winterswijk. Dat is ook positief voor ondernemers in Winterswijk, want dit levert honderden hotelovernachtingen per jaar op.”
 
Waar Chiel het meest trots op is? “Dat is toch wel het voorraadbeheer. We weten precies wat we in huis hebben. We hebben
digitale prijskaartjes, waarop klanten realtime de exacte voorraad kunnen zien. Met dit systeem kunnen we de toekomst in.”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward