Schrijf mee aan het ‘Winterswijkse Verhalenboekje’

De redactie van ‘Winterswijk binnen & buiten’ wil een leuk boekje uitgeven van, voor en door Winterswijkers of mensen die iets met Winterswijk hebben. Een boekje met korte verhalen, leuk om te lezen, te krijgen of om cadeau te geven. Daarom nodigen we (amateur)schrijvers uit om mee te doen en voor 1 november 2023 een verhaal in te sturen.

Tekst: Van de redactie| Foto: Shutterstock


Verhalen schrijven is een leuke hobby en een waardevol cultuurgoed. Er zijn heel wat mensen met een liefde voor taal die hele leuke verhalen kunnen schrijven en dat ook regelmatig doen. Maar vaak blijft zo’n verhaal een bestandje op de computer. Soms wordt het een keer voorgelezen in familiekring en daar blijft het dan bij. En dat is jammer, want veel van die verhalen verdienen een beter lot en meer publiek.

Daarom is bij ons het idee ontstaan om op zoek te gaan naar schrijvers die een leuk verhaal kunnen schrijven, of misschien al hebben geschreven. Bij voldoende deelname, dat is wel een voorwaarde, kunnen we die verhalen bundelen en zo het ‘Winterswijkse Verhalenboekje’ samenstellen.
Verhalen
Iedere schrijver is vrij om z’n eigen onderwerp te kiezen. Het mag over Winterswijk gaan, maar dat hoeft niet. Als redactie stellen we juist een variatie in stijlen en onderwerpen op prijs. De enige beperking is dat een verhaal minimaal 500 en maximaal 2.500 woorden telt. Ook willen we de deelnemers meegeven dat humor een belangrijk aspect is om samen tot een leuk eindresultaat te komen.

Deelnemers
Deelname staat open voor Winterswijkers of mensen die iets met Winterswijk hebben. Bijvoorbeeld doordat je hier niet woont, maar er wel graag komt omdat je het centrum zo leuk vindt, of omdat je hier regelmatig een weekend verblijft om van de natuur te genieten. We willen niemand buitensluiten, maar er wel een Winterswijks boekje van maken.

Vermelding
De auteur kan ervoor kiezen zijn verhaal te laten opnemen onder zijn eigen naam, onder een pseudoniem of volledig anoniem. Een verhaal onder eigen naam heeft weliswaar onze voorkeur, maar er kunnen ook redenen zijn waarom iemand dat liever niet wil. U dient dit bij uw inzending te vermelden. De auteursnamen moeten wel bij de redactie bekend zijn.

Selectie
De redactie wil de beste verhalen selecteren en uitgeven in boekvorm. Alle medeschrijvers van het boek krijgen dan vijf exemplaren gratis. Bij onvoldoende deelname is de uitgave van een boekje niet mogelijk. In dat geval wordt het beste verhaal gepubliceerd in de decemberuitgave van ‘Winterswijk binnen & buiten’. Maar wij hopen dat schrijvers net zo enthousiast over het idee zijn als wij en volop hun verhalen insturen.

De feiten op een rij:
• Een kort verhaal
• Lengte tussen de 500 en 2.500 woorden
• Onderwerpkeuze is vrij
• Vermelding auteur onder naam, pseudoniem
of anoniem
• Inleveren voor 1 november 2023
• Verhaal in een Word-bestand mailen naar info(at)winterswijkbinnenenbuiten.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward