Wenters Sports Club volop in ontwikkeling

Wenters Sports Club is sinds de opening in juli 2013 altijd in ontwikkeling geweest. En dat is nog steeds zo. Onlangs nog werden drie ruimtes onder handen genomen en werden er nieuwe attributen aangeschaft. Zaterdag 16 september viert het sportcentrum, dat is gevestigd aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk, haar tienjarig bestaan.


Tekst: Bart Kraan Foto: Wenters Sports Club


Het jubileum wordt gevierd met een ‘Disco fever’- feest, dat samen met een feest-dj van hetfeestpunt.nl wordt georganiseerd. Het is een blijk van waardering voor de loyaliteit die een groot aantal klanten Wenters Sports Club de afgelopen tien jaar heeft getoond. “Veel mensen zijn heel trouw geweest, ook tijdens de coronaperiode”, vertelt eigenaresse Manon Pastoors. “Dit is ons dankjewel.”

De geschiedenis van Wenters Sports Club begon tien jaar geleden. Manon nam destijds sportcentrum Van Emden over van Annet Vaartjes. Ze kocht de inboedel en het ledenbestand en schafte nieuwe toestellen en attributen aan voor zowel de fitness- als de aerobicszaal. Ook wijzigde ze de naam in Wenters Sports Club. Bovendien introduceerde ze een destijds voor Winterswijk nieuw concept: leden betalen voor wat ze gebruiken.


Kwaliteit gegarandeerd
Daarnaast legde ze de nadruk op groepslessen volgens het Les Mills-principe. “Een concept waarin lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs die dezelfde lesvormen hanteren”, vertelt Manon enthousiast. “De instructeurs moeten daarvoor examen doen en vier keer per jaar kwartaalworkshops volgen.”

Voordeel van deze groepslessen is volgens Manon dat de kwaliteit wordt gegarandeerd. “De instructeurs houden nauw contact met elkaar. Een aantal sporters heeft dat zetje in de rug echt nodig. Maar klanten zijn uiteraard ook vrij om alleen te
trainen. Je kunt ook heerlijk in je eentje fitnessen.”


Gereduceerd tarief
Naast een fitnesszaal, groepsleszaal, aerobicszaal, spinningzaal, sauna en zonnebank, heeft Wenters Sports Club ook een Cesarpraktijk en een fysiotherapeut in huis. “Voordeel hiervan is dat we mensen met fysieke problemen kunnen doorverwijzen”, zo geeft Manon aan. “En als ze klaar zijn met de behandeling kunnen ze bij ons tegen een gereduceerd tarief revalideren.”

Een gereduceerd tarief van 16 euro per vier weken geldt ook voor leden van FC Winterswijk, FC Trias, Sportclub Meddo en Wivoc. “Doordat we met die clubs samenwerken, kunnen hun leden het hele jaar - ook tijdens de zomer- en/of winterstop - hier sporten of revalideren.”


Verbouwing
Onlangs zijn er bij Wenters Sports Club verschillende verbouwingswerkzaamheden geweest. Zo zijn in de fitnesszaal drie wanden geschilderd en is er één bekleed. Daarnaast is de vloer vervangen, zijn er nieuwe attributen aangeschaft en is de apparatuur opnieuw ingedeeld. Ook de spinningzaal heeft een nieuwe vloer, evenals de aerobicszaal, die een vloer met demping heeft gekregen. Ten slotte is het hele pand voorzien van ledverlichting. “We gaan dus zeker met de tijd mee!”, vertelt eigenaresse Manon Pastoors.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward