Achterhoeks spuitbedrijf verwerft mega-order

“Niks is mooier dan een truck met oplegger die glanzend en strak gespoten het terrein verlaat.” Henk Wiggers is spuiter en een absolute vakman. De liefde voor het vak en de tientallen jaren ervaring hebben hem en zijn bedrijf WISH tot ver over de landsgrenzen een uitstekende naam bezorgd.

Tekst: Alain Schepers     Foto’s: Alain Schepers en WISH

Op het terrein van Wiggers Industrie Spuiterij Holland (WISH) aan de Mercatorstraat in Lichtenvoorde staan momenteel enkele tientallen containers. “Wij mogen deze containers spuiten. Dit is een grote klus die we uitvoeren voor Defensie van Nederland, Frankrijk en Noorwegen. Daarna worden de containers ingericht met apparatuur door Contour Advanced Systems in Varsseveld”, legt Henk Wiggers uit.

Infrarood

Het spuiten van een container voor Defensie is een specialistische klus. “Dat gaat veel verder dan het standaard spuitwerk”, aldus Henk. “Het is een kwestie van schuren en verschillende lagen in verschillende diktes aanbrengen. Dat luistert heel nauw. Bovendien moeten deze containers ‘infrarood’ worden gespoten. Dat houdt in dat ze een laklaag krijgen, die de containers ‘onzichtbaar’ maken voor de vijand. Dit is gespecialiseerd werk, waar speciale certificering voor vereist is. Die kennis en kunde hebben we hier in huis.”

De klus voor Defensie is een groot compliment voor WISH. “Als je zo’n megaklus krijgt voor een partij als Defensie, dan betekent dat wel iets. Bij zo’n opdracht komt veel kijken, denk alleen al aan de certificeringen die je nodig hebt.”

Schadeherstel

WISH geldt als dé specialist in bedrijfswagens en industrieel spuitwerk. De onderneming beschikt over een grote, moderne spuiterij. Ook is WISH gespecialiseerd in schadeherstel, uitdeuken en het repareren van campers en caravans.

Ondanks dat WISH niet of nauwelijks aan marketing doet, weten bedrijven uit de hele Achterhoek en ver daarbuiten het bedrijf te vinden. “Mond-tot-mondreclame heeft ons bekendheid gebracht. Er gaat toch niets boven een tevreden klant, die jouw werk aan anderen aanbeveelt? Klanttevredenheid is voor ons een groot goed. Wij hechten grote waarde aan het nakomen van gemaakte afspraken. Daarnaast leveren wij kwaliteit en kunnen we snel inspelen op de wensen van de klant.”

Vakmensen opleiden

Om de groei bij te kunnen houden, is nieuw personeel van harte welkom. “Er staan momenteel acht mensen op de loonlijst. Daarvan heeft er een aantal een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden dat iedereen kansen moet krijgen. Enige voorwaarde is dat ze de juiste drive hebben. Als de goede instelling er is, zorgen wij voor de vakkennis. Dat gaat met vallen en opstaan. Meestal lukt het en dan is de voldoening groot.”

WISH werkt ook voor particulieren. “We doen veel schadeherstel aan auto’s, oldtimers, caravans en campers. Tegenwoordig doen we ook veel keukens. Kastjes zijn vaak beplakt met folie en dat laat op een zeker moment los. Wij verwijderen die laag en spuiten het kastje dan in iedere gewenste kleur. Nou ja, liever niet in legergroen, want die hebben we na al die containers wel even genoeg gezien”, grapt Henk, die meteen weer de heftruck bestijgt om de volgende container naar de spuiterij te brengen.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward