Padel wordt ook in Winterswijk steeds populairder

Padel wint steeds meer aan populariteit. Dat merkt ook de Winterswijkse Tennis Club (WTC), waar sinds de aanleg van twee padelbanen in de zomer van 2021 een groeiend aantal mensen deze sport beoefent. Met als resultaat dat nieuwe leden alleen nog kunnen padellen in de zogenaamde daluren. De WTC wil er dan ook graag twee banen bij.

Tekst: Bart Kraan   |   Foto: Shutterstock

Dat padel overal zo’n vlucht heeft genomen, verbaast WTC-bestuurslid Marcel Teunissen en instructeur Riemer Sijbring absoluut niet. “Het is heel makkelijk te leren, iedereen kan het op zijn of haar niveau spelen”, aldus Riemer. De sport is in het midden van de jaren ’70 vanuit landen als Mexico en Argentinië naar Spanje overgewaaid en heeft van daaruit het grootste deel van Europa veroverd. “Je speelt het met twee duo’s, op een kleiner veld dan een tennisveld. Het slagvlak van het racket ligt dichter bij de hand dan bij tennis. Dat maakt padel laagdrempelig.”

Marcel knikt instemmend. “Padel is een combinatie van tennis en squash en het wordt gespeeld op een veld met zij- en achterwanden. Dat maakt het een mooie kijksport. Ook is het snel en dynamisch, wat veel mensen enorm aanspreekt. Daarom heeft bijna iedere tennisclub inmiddels wel padelbanen.”

‘Padel is snel en dynamisch, wat veel mensen aanspreekt’Daluren

Van die voorzieningen wordt dus gretig gebruikgemaakt. En daar weet de WTC nu ook alles van. Want sinds de verbouwing van de accommodatie en de aanleg van twee padelbanen in de zomer van 2021, ligt het aantal leden dat padelt rond de 150. De mensen die zich nu aanmelden, kunnen alleen in de zogenaamde daluren op de banen terecht.

“Nieuwe leden kunnen niet meer op doordeweekse avonden padellen. Alleen overdag en in het weekeinde”, vertelt Marcel. “Anders wordt het op de padelbanen veel te druk”, zo vult Riemer aan. Nieuwe leden die graag willen padellen, krijgen te horen waar ze aan toe zijn.

Uitbreiding banen

De oplossing om het stijgende aantal padelliefhebbers ook in de populaire avonduren te kunnen laten spelen, is uitbreiding van het aantal banen. Daar zijn bij de WTC wel ideeën over. “We kunnen een tennisbaan opschuiven naar de minibaan en op de opengevallen ruimte twee padelbanen realiseren”, geeft Marcel aan. “Maar daarvoor zijn we in overleg met de gemeente, die is eigenaar van het complex. Er moet ook geld voor zijn. En we zijn in gesprek met BSO Kicken, dat vlak naast de beoogde ruimte ligt. Want de ruimte moet heringericht worden. Het is belangrijk dat dit goed wordt overlegd. Je kunt niet zomaar iets doen zonder de BSO erbij te betrekken.”

Desondanks hopen Marcel en Riemer dat de gewenste uitbreiding van het aantal padelbanen niet al te veel vertraging oploopt. Riemer: “Het zou mooi zijn als die twee banen dit jaar nog worden aangelegd!”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward