Winterwarm Heating Solutions

behoort tot Europese top

Winterswijk is rijk aan parels. Je hoeft niet eens goed te zoeken om ze te spotten. Toch zijn veel Winterswijkers zich niet of nauwelijks bewust wat voor prachtige bedrijven onze gemeente rijk is. Daarom richten we onze spotlights eens wat vaker op deze ondernemingen. In dit artikel nemen we een kijkje in het nieuwe onderkomen van Winterwarm Heating Solutions, aan de Olden Goorweg in het Woold.

Tekst: Alain Schepers   |   Foto: Winterwarm

interwarm werd in 1953 gevestigd aan de Industrieweg in Winterswijk. In 1994 werd het bedrijf voor het laatst flink uitgebreid. De laatste jaren was duidelijk dat het snelgroeiende bedrijf aan de Industrieweg niet verder kon. Na een zoektocht werd geschikte bouwgrond gevonden aan de zuidkant van Winterswijk, waar vroeger de destructor (DAV) gevestigd was. In september 2021 ging de schop de grond in en in augustus werd het nieuwe onderkomen opgeleverd.

Winterwarm Heating Solutions maakt verwarmingssystemen voor de zakelijke markt. “En dat moet je breed zien”, legt marketingmanager Wilma Huiskamp uit. “Onze producten worden gebruikt voor het verwarmen van winkelpanden tot en met grote bedrijfspanden, zoals fabriekshallen. Maar we hebben ook een range speciaal voor de agrarische markt.”

Hybride oplossingen

Het Winterswijkse bedrijf behoort tot de Europese top als het gaat om de verwarming van bedrijfspanden. “Door de energietransitie is die markt sterk in beweging. Dankzij onze actieve productontwikkeling staan we er goed voor.” Als voorbeeld noemt Wilma de hybride heater, die met gas of elektriciteit voor warmte zorgt. “De hybride oplossing is bij particuliere huishoudens inmiddels gemeengoed. Voor bedrijfsruimtes heb je zoveel meer capaciteit nodig dat de warmtepomp onbetaalbaar zou zijn. Daar hebben wij een betaalbare oplossing voor ontwikkeld, waarvoor bedrijven inmiddels in de rij staan.”

Sinds 2015 heeft Winterwarm naast ‘Heating Solutions’ ook de tak ‘WinLed’. Deze snelgroeiende tak is volledig gespecialiseerd in ledverlichting voor bedrijven. Ook hiermee stelt Winterwarm bedrijven in staat veel energie te besparen. Zelf geeft Winterwarm natuurlijk het goede voorbeeld met de nieuwbouw. “Het duurzaam gebouwde pand is voorzien van moderne technologie en uiteraard ligt ons dak vol zonnepanelen. Zelfs de warmte die we tijdens het testen van onze luchtverwarmers opwekken, wordt hergebruikt.”

Lokale betrokkenheid

Winterwarm is trots op de Winterswijkse roots. “We werken hier met negentig mensen, vrijwel allemaal afkomstig uit Winterswijk of directe omgeving. Onze betrokkenheid bij Winterswijk laten we graag zien door het sponsoren van verenigingen en lokale initiatieven. Die wederzijdse trots draagt ook bij aan het vinden van de juiste mensen”, vertelt Wilma. De ‘doe-maar-gewoon-mentaliteit’ die je door het hele bedrijf voelt, komt misschien wel het mooist tot uiting in die ene toegangsdeur die Winterwarm rijk is. “Iedereen komt elke dag door dezelfde deur binnen en gaat door diezelfde deur weer naar huis.”  

Open dag

Op 12 mei houdt Winterwarm de officiële opening voor genodigden. Op 10 juni is er een open dag waarbij iedereen het
nieuwe onderkomen van de Winterswijkse parel aan de Olden Goorweg kan komen bekijken.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward